صراط منیر

چند کلمه در شرح محتوای وب‌سایت...

نهج البلاغه

سپس آسمانهای بالا را از هم گشود و از فرشتگان گوناگون پر نمود . گروهی از فرشتگان همواره در سجدهاند و رکوعندارند و گروهی در رکوعند ویارای ایستادن ندارندوگروهی در صف هایی ایستاده اند که پراکنده نمی شوند و گروهی همواره تسبیح گویند و خسته نمی شوند و هیچ گاه خواب به چشمشان راه نمی یابد و عقل های آنان دچار اشتباه نمی گردد. بدن های آنان دچار سستی نشده و آنان دچار بی خبری بر خاسته از فراموشی نمی شوند برخی از فرشتگان، اینان وحی الهی و زبان گویای وحی برای پیامبران می باشند که پیوسته برای رساندن حکم و فرمان خدا در رفت و آمدند . جمعی از فرشتگان حافظان بندگان ،و جمعی دیگر دربانان بهشت خداوندند.بعضی از آنها پاهایشان در طباقات پایین زمین قرار داشته وگردن هاشان از آسمان فراتر ،و ارکان وجودشان از اطراف جهان گذشته ، عرش الهی بر دوش هایشان استوار است ، برابر عرش خدا دیدگان به زیر افکنده و در زیر آن ، بالها را به خود پیچیده اند. میان این دسته از فرشتگان با آنها که مراتب پایین تری قرار دارند،حجاب عزت و پرده های قدرت را بر او روا انداخته است>هرگز خدارا با وهم و خیال، در شکل و صورتی نمی پندارند و صفات پدیده ها را بر او روا نمی دارند ، هرگز خدارا در جایی محدود نمی سازند و نه با همانند آوردن به او اشاره می کنند.

نهج البلاغهسپس خداوند بزرگ خاکی از قسمت های گوناگون زمین،از قسمت های سخت ونرم ، شور وشیرین گرد آورد،آب بر آن افزود تا گلی خالص وآماده شد،وبا افزودن رطوبت،چسبناک گردید،که از آن،اندامی شایسته،و عضوهایی جدا وبه یکدیگر پیوسته آفرید.آن را خشکانیدتا محکم شد.خشکاندن را ادامه داد تا سخت شد تا زمانی معین و سرانجامی مشخص،اندام انسان،کامل گردید.آنگاه ازروحی که آفریددر آن دمیدتابه صورت انسانی زنده در آمد ،دارای نیروی اندیشه که وی را به تلاش اندازدو دارای افکاری که در دیگر موجودات ،تصرف نماید.

به انسان اعضا و جوارحی بخشیدکه در خدمت او باشند و ابزاری عطا فرمودکه آنها را در زندگی به کارگیردقدرت تشخیص به اوداد تا حق و باطل را بشناسدو حواس چشایی و بویایی و وسیله تشخیص رنگ ها و اجناس مختلف در اختیار او قرارداد انسان را مخلوطی از رنگ های گوناگون و چیزهای همانند و سازگار و نیروهای متضاد و مزاج های گوناگون گرمی سردی تر و خشکی قرار داد.سپس از فرشتگان خواست تا آن چه در عهده دارند انجام دهند و عهدی را که پذیرفته اند وفا کنند اینگونه که بر آدم سجده کنند و اورا بزرگ بشمارندو فرمودبر آدم سجده کنید پس فرشتگان همه سجده کردند جز شیطان غرور و خود بزرگ بینی ارو را گرفت و شقاوت وبدی بر او غلبه کرد وبه آفرینش خود از آتش افتخار نمود و آفرینش انسان از خاک را پست شمرد خداوند برای سزاوار بودن شیطان به خشم الهی و برای کامل شدن آزمایش و تحقق و عده ها به او مهلت دادو فرمود تا روز رستاخیز مهاپلت داده شدی.

 





نهج البلاغه

آفرینش جهان

خلقت را آغاز کرد و موجودات را بیافرید بدون نیاز به فکر و اندیشه ای، یا استفاده از تجربه ای ،بی آنکه حرکتی ایجاد کند و یا تصمیمی مضطرب در او راه داشته باشد. برای پدید آمدن موجودات ،وقت مناسبی قرارداد ،و موجودات گوناگون را هماهنگ کرد ودر هرکدام ،غریزه ی خاص خودش را قرار داد و غرایز را همراه آنان گردانید .خدا پیش از آن که موجودات را بیافریند از تمام جزئیات و جوانب آنها آگاهی داشت و حدود و پایان آنها را می دانست و از اسرار درون و بیرون پدیده ها اشنا بود. سپس  خدای سبحان طبقات فضا را شکافت و اطراف ان را باز کرد و هوای به آسمان و زمین راه یافته را آفرید. و در آن ابی روان ساخت آبی که امواج متلاطم آن شکننده بود که یکی بر دیگری می نشست ،اب را بر بادی طوفانی و شکننده نهاد و باد را به باز گرداندن آن فرمان داد وبه نگهداری آب مسلط ساخت و حد ومرز آن را به خوبی تعیین فرمود >فضا در تند باد و آب بر بالای آن در حرکت بود. سپس خدای سبحان طوفانی بر انگیخت که آب را متلاطم ساخت وامواج آب را پی در پی درهم کوبید.طوفان به شدت وزید و از نقطه ای دور دوباره آغاز شد .سپس به طوفان امر کرد تا امواج دریاها را به هر سو روان کند وبر هم کوبدوبا هامن شدت که در فضا وزیدن داشت ،بر امواج آبها حمله ور گردد از اول آن بر میداشت و به آخرش می ریخت و آب های ساکن را به امواج سرکش برگردان تا آنجا که آب ها روی هم قرار گرفتند و چون قله ها ی بلند کوه ها بالا آمدند امواج تند کف های بر آمده از آب ها را آفرینش جهاندر هوای باز و فضای گسترده بالا برد که از آن هفت آسمان را پدید آورد. 






گزارش تخلف
بعدی