صراط منیر

چند کلمه در شرح محتوای وب‌سایت...

نهج البلاغه

ویژگی های قرآن و احکام اسلام:

کتاب پروردگار میان شماست، که بیان کننده ی حلال و حرام، واجب و مستحب، ناسخ و منسوخ، مباح و ممنوع، خاص وعام، پندهاو مثل ها، مطلق و مقید، محکم و متشابه می باشد.عبارات مجمل خودرا تفسیر، و نکات پیچیده ی خود را روشن می کند ، از واجباتی که پیمان شناسایی آن را گرفت و مستحباتی که آگاهی از آنها لازم نیست. قسمتی از احکام دینی در قرآن واجب شمرده شد که ناسخ آن در سنت پیامبر(ص) آمده، (1) و بعضی از آن در سنت پیامبر واجب شده که در کتاب خدا ترک آن مجاز بوده است، بعضی از واجبات ، وقت محدودی داشته که در آینده از بین رفته است. (2) محرمات الهی، ازهم جدا می باشند، برخی ازآنها ، گناهان بزرگ است که وعده ی آتش دارد و بعضی کوچک که وعده ی بخشش داده است. و برخی از اعمال که اندکش مقبول و در انجام بیشتر آن آزادند.

1. مانندآیه 15 سوره نساء:«فامسکوهن فی البیوت حتب یتوفیهن الموت»(زنانبدکاره را در خانه ها زندانی کنید تا بمیرند.) این حکم برداشته شده و طلاق و رجم جای آن را گرفته است.

2. مانند دستور نماز خواندن به طرف بیت المقدس که موقتی بود و با آیه ی 144 بقره حکم آن برداشته شده و نماز به سوی کعبه واجب گردید(فول وجهک شطر المسجد الحرام).





حدیث

امام علی علیه السلام:

مردم در دنیا دو دسته اند: یکی آن کس که در دنیا برای دنیا کار کرد، و دنیا او را از آخرتش باز دارد، بر بازماندگان خویش از تهیدستی هراسان، واز تهیدستی خویش در امان است، پس زندگانی خودرادر راه سود دیگران از دست می دهد. ودیگری آن که در دنیا برای آخرت کار می کند، و نعمت های دنیا نیز بدون تلاش به او روی می آورد، پس بهره ی هر دو جهان را چشیده، و مالک هر دو جهان می گردد، و با آبرومندی در پیشگاه خدا صبح می کند، و حاجتی را از خدا در خواست نمی کند جز آن که روا می گردد.





حدیث

امام علی علیه السلام:

از ویژگی های انسان در شگفتی مانید ، که با پارهای «پی » می نگرد، وبا «گوشت» سخن می گوید، وبا «استخوان» می شنود ، واز «شکافی »نفس می کشد.





نهج البلاغه

آدم علیه السلام و داستان بهشت

سپس خداوند آدم (ع) را در خانه ای مسکن داد که زندگی در آن گوارابود. جایگاه او را امن و امان بخشید و او را از شیطان و دشمنی او ترساند.پس شیطان اورا فریب داد بدان علت که از زندگی آدم در بهشت و همنشینی او با نیکان حسادت ورزید . پس آدم (ع) یقین را به تردید و عزم استوار را به گفته های نا پایدار شیطان فروخت و شادی خود را به ترس تبدیل کرد، که فریب خوردن برای او پشیمانی آورد وعده ی بازگشت به بهشت را داد . آنگاه آدم (ع) را به زمین، خانه آزمایش ها و مشکلات ، فرود آورد ، تا ازدواج کند، و فرزندانی پدید آورد ، وخدای سبحان از فرزندان او پیامبرانی برگزید.

فلسفه بعثت پبامبران

خداپیمان وحی را از پیامبران گرفت تا امانت رسالت را به مردم برسانند،آنگاه که در عصر جاهلیت ها بیشتر مردم،پیمان خدا را نادیده انگاشتند و حق پروردگار را نشناختند و برابر او به خدا یان دروغین روی آوردند ،و شیطان ها را مردم را از معرفت خدا باز داشتند و از پرستش او جدا کردند ، خداوند پیامبران خودرا مبعوث فرمود و هر چند گاه ، متناسب با خواسته های انسان ها ، رسولان خودرا پی در پی اعزام کرد تا وفاداری به پیمان فطرت را از آنان باز جویند و نعمت های فراموش شده را به یاد آورند وبا ابلاغ احکام الهی حجت را بر آنهاتمام نمایند و توانمندی های پنهان شده ی عقل را آشکار سازند و نشانه های قدرت خدارا معرفی کنند مانند سقف بلند پایه ی آسمان ها بر فراز انسان ها، گاهواره ی گسترده ی زمین در زیر پای آنها، و وسایل و عوامل حیات و زندگی و راه های مرگ و مردن و مشکلات و رنج های پیر کننده و حوادث پی در پی که همواره بر سر راه آدمیان است. خداوند هرگز انسان ها را بدون پیامبر ، یا کتابی آسمانی یا برهانی قاطع یا راهی استوار رها نساخته است . پیامبرانی که با اندک بودن یاران و فراوانی انکار کنندگان هرگز در انجام وظیفه ی خود کوتاهی نکردند . بعضی از پیامبران بشارت ظهور پیامبران آینده را دادند و برخی دیگر را پیامبران گذشته معرفی کردند .بدین گونه قرن ها پدید آمد و روزگاران سپری شد. پدران رفتند و فرزندان جای آنها را گرفتند.






گزارش تخلف
بعدی